• Home
  • /
  • Hírek
  • /
  • A mesterséges intelligencia már a borospincében van
Coravin Model 11 - az okos bornyitó

A mesterséges intelligencia már a borospincében van

Coravin, az okos dugóhúzó. Borfogyasztás az üveg kinyitása nélkül? A Coravin termékeivel ez is lehetséges.

A borbarátok gyakran szembesülnek a nehéz kérdéssel, kibontsák a féltve őrzött palackot és átadják magukat az élvezetnek, vagy inkább megőrizzék egy különleges alkalomra? A Coravin palacknyitója megoldja a problémát.

Az eszköz használatával ugyanis a dugó kihúzása és a bor oxidációja nélkül juthatunk hozzá kedvenc italunkhoz, amely így hetekig, vagy akár hónapokig megőrzi frissességét. Az üvegből egy vékony tűn keresztül a palack tartalma a poharunkba jut, a helyét pedig a készülék argon gázzal tölti fel, elejét véve ezzel az oxigén bejutásának. A Coravin legújabb modellje azonban még ennél is tovább megy.

Coravin Moments

A cég termékpalettájának legújabb tagját, a nem túl beszédes nevű Modell 11-et az amerikai CES 2018 kiállításon januárban mutatták be a nagyközönségnek. A készülék bluetooth kapcsolattal kommunikál és a Coravin Moments alkalmazáson keresztül tájékoztatja tulajdonosát például az argon gáz mennyiségéről, vagy egy esetleges tisztítás szükségességéről. Az applikációban lévő algoritmus képes bort ajánlani az ember aktuális hangulatához, de azt is megmondja milyen bor illik az esti rizottóhoz, az ACDC Highway to hell című számához, vagy éppen a kedvenc sorozatunkhoz. Ha már semmi sem maradt a borhűtőben, az alkalmazás arra is javaslatot tesz, hogy melyik bort kellene beszerezni.

A Coravin Modell 11 várhatóan 2018 őszén kerül piacra – nagyon borsos – 999 eurós, azaz több mint negyedmillió forintos áron.

Coravin okos dugóhúzó

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..