Furmint Napok – Köveskál

2018 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február: a helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete, amelynek keretében a Pálffy – Köveskál, a Káli Kövek Borászat, a Káli Art Inn****, a Kővirág – Étel, Ital, Ágy és a MiaKö hagyományteremtő szándékkal három teljes napot szentel a szőlőfajtának.

PROGRAM – péntek:

Míg pénteken a borászok zárt ajtók mögött tartanak szakmai találkozót, az éttermekben ugyanazon tételekre épített borvacsora várja az érdeklődőket, ahol neves sommelier-ek segítenek a borok felfedezésében.

PROGRAM – szombat:

A szombati napon 2 alkalommal, 3 helyszínen, összesen 6 ültetett kóstolón kerülhetnek közelebb a Furminthoz a borbarátok. A 3-4 borász részvételével zajló szakmai kurzusokat a boros szféra ismert alakjai moderálják, ahol a szemináriumon részvevő pincészetek tételeinek kóstolására is sor kerül majd.A programokon való részvételhez minden kóstoló esetében előzetes helyfoglalás szükséges!
12-13:30, Pálffy Pincészet – Balatoni Furmintok
12-13:30, Káli Kövek Borászat – Balatoni Furmintok
12-13:30, Káli Art Inn – Balatoni vs. más régiók Furmintjai
15-16:30, Pálffy Pincészet – Volcanic Wines of Pannonia
15-16:30, Káli kövek Borászat – Balatoni vs. más régiók Furmintjai
15-16:30, Káli Art Inn – Furmintok Amerikában
A kóstolók befejeztével a Kővirág – Étel, Ital, Ágy, a MI A KŐ és a Káli Art Inn**** egy, csak erre az alkalomra összeállított Furmint Borlappal kiegészülve várja a vacsorázni vágyókat, a falu két végében található pincészetnél pedig kötetlen borozás során ismerkedhetnek meg a borbarátok a Pálffy – Köveskál és a Káli Kövek Borászat teljes szortimentjével.

PROGRAM – vasárnap:

Vasárnap délelőtt brunch-csal és dűlőtúrákkal búcsúztatja a 2018-as Furmint Napok a Káli-medencébe látogatókat. A részvétel regisztrációhoz kötött, jegyek korlátozott számban kaphatóak.
Jegyár: 11.000,- / fő, amely tartalmazza a szombati kóstolókon való részvételi lehetőséget, valamint azok borsorát, továbbá a falun belüli ingyenes transzfert a helyszínek között szombaton.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..